Avrupa’da sektöründe önde gelen firmaların Türkiye distribütörlüklerini yapmakta olup, Lazer kaynağı sistemleri, makinaları, yedek parçaları ve gerekli sarf malzemelerinin satışını yapmaktadır. Çeyrek asırlık tecrübemiz, teknik desteğimiz ve ürün kalitemizle siz değerli iş ortaklarımıza hizmet sunmaktan kıvanç duymaktadır.
Satış öncesi teknik desteğimiz, kurulum aşamasındaki aldığımız önemli roller ve satış sonrası hizmetlerimizle sizleri buluşturduğumuz markalarımız aşağıda yer almaktadır;
Lazer ışını kaynağı bir kaynak işlemidir. Enerji, lazer aracılığıyla sağlanır. Esas olarak, yüksek kaynak hızlarında, dar ve ince kaynak dikişleriyle ve az termal bozulma ile birleştirilmesi gereken bileşenlerin kaynaklanması için kullanılır. Genellikle lazer kaynağı olarak adlandırılan işlem genellikle dolgu malzemesi olmadan gerçekleştirilir.
Lazer ışını optik kullanılarak odaklandırılır. Kaynaklanacak bileşenlerin birleşim yeri, optiğin odağının hemen yakınındadır (odak noktasında). İş parçası yüzeyine göre odak konumu (yukarıda veya aşağıda) önemli bir kaynak parametresidir ve aynı zamanda kaynak derinliğini de belirler. Odak noktasının tipik çapı milimetrenin birkaç onda biri kadardır, bu da kullanılan lazerin tipik olarak birkaç kilovatlık lazer gücüne sahip olması durumunda çok yüksek enerji konsantrasyonlarına neden olur. Lazer gücünün emilmesi, iş parçası yüzeyinde metalin erime sıcaklığının ötesinde çok hızlı bir sıcaklık artışına neden olur, böylece bir eriyik oluşur. Kaynak dikişinin yüksek soğuma hızı nedeniyle malzemeye bağlı olarak çok sertleşir ve genellikle tokluğunu kaybeder.Kaynak noktasını oksidasyondan korumak için, havadan ağır olan ve dolayısıyla oksijenin yerini alan yüksek saflıkta argon (1 l/dak) ile sürekli olarak yıkanır. Argon gazının saflığı en az "4.6" (%99,96) olmalıdır.
Lazer Kaynağı nerelerde Kullanılır?
Lazer kaynağı genellikle aşağıdaki alanlarda tercih edilir.
• Araçlar
• Elektronik Malzemeler
• Taşımacılık Sistemleri
• Uçak ve Havacılık Sanayisi
Lazer kaynağı, Alüminyum (Al), Magnezyum (Mg) ve Titanyum (Ti) gibi hafif metallere ve bileşiklerine uygulanabilir. Ayrıca çelik ve diğer farlı metaller için de kullanılabilmektedir. Lazer kaynağı su altında da yapılabilmektedir. Son yıllarda su altı kaynakçılığında ark kaynağı kullanılırken, günümüze lazer kaynağı daha pratik ve aktif olarak kullanılmaktadır.